Een mooie huid krijgen

Het krijgen van een mooie huid bestaat uit veel verschillende aspecten. Een groot deel hiervan is ook aangeboren, de een krijgt in zijn/haar tienerjaren heel veel last van jeugdpuistjes en de ander heeft zijn hele leven nog geen enkel puistje gehad. Genen maken hier een groot onderdeel van uit. Wanneer je niet zoveel geluk hebt hiermee is de kans op een mooie huid toch nog zeker niet verdwenen. Velen denken dat een bepaalde crème al genoeg is om een mooie huid te krijgen, bij sommigen zal dit ook lukken, maar vaak is het een combinatie van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld ook aan het slikken van extra (vitamine) pillen, of bijvoorbeeld collageen van Eclat beauty. Omdat iedereens huid verschilt, zal voor iedereen ook iets anders juist wel of niet helpen. Het is daarom aan te raden verschillende technieken en producten te proberen en niet op te geven, de zoektocht naar een mooie huid kan lang duren, maar het zit er bij iedereen in. 

Verzorging vanaf buiten 

Ten eerste is het ontzettend belangrijk om de huid goed schoon te houden. Omdat je huid, voornamelijk je gezicht natuurlijk, dagelijks wordt blootgesteld aan de buitenwereld, en dus aan behoorlijk wat vervuiling, is het ook zeker belangrijk dit er aan het einde van de dag goed vanaf te halen. Dit vuil kan verstopt raken in de poriën, en dat kunnen puistjes worden. Daarom is het ook voor make-up dragers erg belangrijk dit er natuurlijk elke dag weer goed vanaf te halen en de huid te reinigen. Om de huid schoon te houden gedurende de dag is het ook zeer belangrijk de huid goede bescherming te geven. Denk bijvoorbeeld aan een SPF die je dagelijks aanbrengt om zonneschade te voorkomen, maar ook het schoonhouden van je omgeving is hierbij belangrijk. Het regelmatig verschonen van je kussensloop, handdoeken et cetera. 

Mooie huid van binnenuit 

Een groot deel van huidverzorging komt vanbinnen. Denk bijvoorbeeld aan stress, stress kan bij veel mensen zorgen voor een slechte huid met hier en daar wat extra puistjes. Het is natuurlijk lastig om ervoor te zorgen dat je in je leven nooit meer stress ervaart, maar je kunt het altijd onthouden. Probeer hierom regelmatig rust te pakken en ervoor te zorgen dat eventuele stress wordt verminderd. Ook slaap kan veel met de huid doen, dit is namelijk het voornaamste moment dat de huid tijd heeft zichzelf te herstellen. Een goed aantal slaapuren kan dus verschil maken. Op nummer één staat water drinken, dit zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Maar het nemen van extra supplementen die de gezondheid bevorderen, bijvoorbeeld collageen vis, kan ook zeker geen kwaad.